Curaçao

Curaçao ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de Caribische zee en het is de grootste van de drie Benedenwindse Eilanden (de ABC-eilanden). Het dichtstbijzijnde vasteland is Venezuela, wat zo’n 60 kilometer zuidelijker ligt. Amsterdam ligt op circa 9,5 uur vliegen en Miami bereik je in een vlucht van zo’n 2,5 uur.

Curaçao telt zo’n 160.000 inwoners, het eiland is 444 vierkante kilometer groot, 61 kilometer lang en de breedte varieert van 5 tot 14 km (ongeveer 2x zo groot als Terschelling). De grootste plaats is Willemstad, tevens hoofdstad van Curaçao.
Het eiland Curaçao bestaat voor het grootste gedeelte uit vulkanisch gesteente en koraalkalksteen. De noordkust is over het algemeen stijl en rotsachtig met een ruige zee. Aan de zuidkust vind je de bekende schitterende baaien met palmenstranden. Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De hoogste berg van Curaçao is de St. Christoffel met een hoogte van 375 meter en is hiermee de op 3 na hoogste berg van het Koninkrijk der Nederlanden.

De vlag van Curaçao is blauw met een gele streep en twee witte sterren bovenaan de hijskant. De grote ster staat voor Curaçao, de kleine voor Klein Curaçao. Het blauw staat voor de lucht en de zee, van elkaar gescheiden door een gele zonnestraal.

vlag-van-curacao

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s