Bon Bini Rotterdam

Gisteren zijn we naar de film geweest. Naar Bon Bini Holland met Jandino Asporaat in de hoofdrol. Er zijn 3 bioscopen op het eiland, maar het was voor mij de eerste keer dat ik op Curaçao naar de film ben geweest. Ik ging dus voorbereid met omslagdoek en armen-en-benen bedenkende kleding tegen de kou (te hoog ingestelde airco’s, zo had ik mij laten vertellen). Het viel mee met de airco, maar misschien kwam dat juist omdat ik erop gekleed was.

Ik wilde de film zó graag zien en het was best een behoorlijke tijd geleden dat Chaps en ik voor het laatst samen naar de bioscoop zijn geweest. Hij houdt er niet zo van, Chaps kijkt films veel liever thuis. Ik houd zelf wel van de hele bioscoop experience, ik ervaar het echt als een avondje uit. Ik heb de liefde voor cinema’s dan ook van jongs af aan meegekregen, maar ik moet ook bekennen dat ik het de laatste jaren in Nederland wel steeds minder vond worden om te gaan doordat sommige filmbezoekers tegenwoordig hun uiterste best lijken te doen zo irritant mogelijk over te komen gedurende de speelduur van een film. Ik was dus best een beetje huiverig voor mijn allereerste bioscoopbezoek hier gisteravond, maar dat bleek (vooralsnog) volledig ongegrond. Zodra de film begon gingen alle mobieltjes uit, was het meeste gesnack, geslurp en gekraak ook wel voorbij en was het eigenlijk gewoon muisstil (voor een volle zaal). Wat een verademing!

Ik heb genoten. Ik ga geen recensie schrijven over de film, omdat ik bij Jandino denk dat je van zijn humor en luidruchtigheid houdt, of helemaal niet. En persoonlijk houd ik er wel van dus voor ons was het 90 minuten genieten van luchtig vermaak, hilarische scènes, herkenning, zelfspot en stereotiepe personages, waarvan overigens 5 rollen door Jandino zelf gespeeld worden (erg knap!). We ❤ Gerrie!! Heerlijk Rotterdams. Ik vond trouwens Dennis Rudge die Ken Maduro speelt, erg grappig. Wat een leuke acteur. Teun Kuilboer als Patrick van Zuydewijn , ook fantastisch. We hadden na afloop beiden pijn in onze kaken van het lachen.

Eerlijk, de film was erg grappig, maar door mijn verwachtingen vond ik hem toch iets minder hilarisch dan ik vooraf gedacht had. Ik was eigenlijk, los van het verhaallijntje en de typetjes, veel meer onder de indruk van hoe mooi Rotterdam in beeld is gebracht. Seriously, wauw! Op zo’n big screen je hometown zien waar je zolang gewoond hebt, dat deed me wel wat. Al die bekende locaties, al die shots van de skyline. Zo dichtbij en uitvergroot dat je het bijna kon aanraken. Yes, it’s a concrete city, maar het was wel ‘mijn’ concrete city. Op zo’n groot scherm deed de stad absoluut niet onder voor andere grote wereldsteden. Het was zo mooi gefilmd. Ik was gewoon een soort van persoonlijk trots, ofzo. Iemand zei laatst tegen me dat je door heel mijn Brabantheid heen toch een vleugje Rotterdams in mijn dialect kon horen. En dat is leuk, na 13 jaar in die stad gewoond te hebben. Tuurlijk zijn er ook shots gemaakt op Curaçao zelf, maar de beelden van Rotterdam deden mij des te meer beseffen dat ik mijn stad al bijna 6 maanden niet meer gezien, gehoord of ervaren heb. De energie van Rotterdam is vibrant. Het is een snelle stad. Een schreeuwerige stad. Voorafgaand aan de film maakten we een wandeling op het terrein van het Renaissance Hotel. Aan zee met zicht op Willemstad by night. Hier heeft de stad een hele andere vibe. Een relaxte vibe. Een wiegende vibe. Kalm en rustig. Een heldere sterrendeken die over de baai valt. De warme wind die je gezicht streelt. Het geluid van zacht ruisende palmbomen op de achtergrond. Het vakantie-in-eigen-land gevoel. Ik realiseer me dat ik bevoorrecht ben het beste van 2 werelden te mogen ervaren.

Het was heerlijk om na zo’n lange tijd weer in de bioscoop te zitten met mijn lief. Ik kijk nu al uit naar een herhaling. Ik zou ook graag de andere 2 bioscopen willen bezoeken om te kijken naar welke mijn voorkeur uitgaat. Ja.., dit was wel heel erg fijn. En ik denk dat we dit maar eens vaker moeten gaan doen.

Als jij de film nog gaat zien, heel veel plezier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s