[ hap-ee-nis ]

We hebben een geweldig Oud & Nieuw achter de rug en ook de dagen erom heen waren heerlijk. Op 30 december kwamen 2 familieleden vanuit Nederland over voor een korte vakantie. Mijn zwager en de peetvader van Koekie. We haalden hen op van Hato en nog diezelfde avond bezochten we samen 1 van de vele vuurwerkshows die door bedrijven worden georganiseerd. We kozen voor Zuikertuintje omdat Junior Tecla daar een optreden gaf. Buiten, onder de sterren. Reggae. Vuurwerk. Genieten.

Op 31 december zijn we naar Sambil gegaan omdat Koekie daar een kinderfeestje had. Terwijl zij zich op het partijtje vermaakte in Kidi’s Park, zochten Chaps en ik een rustig plekje op, om de briefjes uit onze Happy Jar te openen. We kozen voor de sushibar in de foodcorner waar we wat te eten bestelden en openden daar onze briefjes. In januari 2015 schaften we een Happy Jar aan, een glazen potje waarin we alle blessings en happy moments van het jaar in verzamelden. Nu, op Oudejaarsdag, was het tijd om ze open te maken. Echt super leuk om te doen.

1914943_10153757388881145_6984052682939849729_n

Happy Jar, 31 december 2015

Oudejaarsavond was geweldig. De dag liep over in de avond en het was raar om te weten dat vrienden en familie om 19.00 onze tijd, hun Oud en Nieuw in Nederland al gevierd hadden en wij op dat moment nog 5 uur te gaan hadden. De vooravond verliep rustig. Het was een heldere avond met een prachtige sterrenhemel. De ventilator stond aan en via de openslaande deuren kwam een zacht briesje naar binnen. Koekie sliep, Mipsy -onze aanloopkat- lag ook lekker bij ons en rond 23.00 uur begonnen we met de voorbereidingen voor middernacht en hebben we Koekie wakker gemaakt. Om kwart voor 12 waren we alle drie gedoucht en gekamd en hadden we onze New Years Eve outfits aan. Al voor middernacht konden we genieten van pagara en siervuurwerk dat op diverse plekken reeds werd afgestoken. De laatste 10 seconden hebben we samen keihard afgeteld en toen barsten het overal om ons heen los. Omdat onze woning hoog ligt hadden we werkelijk waar een prachtig uitzicht over de donkere heuvels van het eiland. Anders dan bij georganiseerde vuurwerkshows hoefde je niet enkel naar 1 punt te kijken. Je wist gewoon niet waar je kijken moest. En juist dat, met dank aan de hoogte, maakte het zo bijzonder.  Het vuurwerk was overal om ons heen. Tot in de allerverste verte. Ik schreeuwde het uit van geluk. Het was geweldig.

Na onze buren de beste wensen te hebben gegeven, reden we door naar mijn schoonouders waar alle broers, zussen, ooms en tantes, neven en nichten bij elkaar kwamen. Het was weer voor het eerst sinds tig jaar dat Chaps’ gezin met Oud en Nieuw weer helemaal compleet was. En zoals dat gaat met Oud & Nieuw werd er tambú gedraaid en aten we druiven, pan bolo en oliebollen. Met apple beer brachten we nog een gezamenlijke toost uit waarna we nog 1 pagara hebben afgestoken. Het werd laat die nacht…

In de dagen die daarop volgden kon onze Happy Jar alweer direct in gebruik worden genomen. De volgende ochtend, op Nieuwjaarsdag zijn we naar Lagun gereden om de dag met familieleden door te brengen die voor de jaarwisseling een paar dagen in een vakantiehuisje verbleven. Wat was dat een relaxte dag zeg. Bijpraten, eten, lachen, wandelen, rust, pure ontspanning. Lagun is prachtig. Vanuit het huisje waar mijn zwager met zijn familie verblijft, heb je direct uitzicht op zee en verder niets. Relaxation.

PicsArt_1451954457710

Lagun, 1 januari 2016

Op 2 januari brachten we de dag op het strand van Cas Abou door. Het maakt niet uit hoe vaak ik er kom, Cas Abou blijft gewoon een heel fijn en favoriet strand voor een dagje aan zee (hoewel Grote Knip voor mij op een absolute onverslaanbare nummer 1 blijft). Weet je, Curaçao is gewoon prachtig. De natuur is prachtig. De baaien zijn prachtig. Geen dag aan het water die ik als vanzelfsprekend beschouw. Vitamine Zee is alles wat ik nodig heb om volledig op te laden. De vibe die dit eiland omringd en die zij tot in haar diepste poriën uitademt en ik in dankbaarheid weer tot me neem is gewoonweg heerlijk. Island living resoneert op een hele natuurlijke wijze met mijn Wel-Zijn. Het vult mijn longen. Het kalmeert me. Zon, zee en strand doen mijn huid stralen en maken me jong.

PicsArt_1451954650578

Cas Abou, 2 januari 2016

Die avond hebben we de officiële opening van het carnavalsseizoen bijgewoond door langs de kant van de weg mee te swingen met een korte parade die via de wijk Marie Pampoen, langs Penstraat eindigde op Waaigat met een Jump In.

Op 3 januari de volgende dag, werd er een voetbaltoernooi gehouden op het veld naast het huis van mijn schoonouders. Vroeger speelden alle jongens uit de wijk gezamenlijk voetbal op dat veld, maar door begroeiing werd het braakliggende terrein na jaren van verwaarlozing overwoekerd door ontoegankelijke doorntakken. In oktober 2015 besloten een aantal familieleden van Chaps dat het veldje weer in ere hersteld moest worden en begaanbaar moest worden gemaakt. Er gingen toen 2 bulldozers overheen. Tussen kerst en Oud en Nieuw is er dag en nacht gewerkt om er een voetbalveldje op te creëren voor de competitie die gisteren plaatsvond. Alle jongens die er vroeger op speelden werden opgetrommeld om deel te nemen aan het toernooi en dus werd het gister 1 groot feest van weerzien en broederschap. Kameraden voor het leven. Na meer dan 25 jaar speelden de jongetjes van toen nu als volwassen mannen (met iets minder conditie) weer een potje voetbal. Het was geweldig. Een politieauto die toevallig voorbijreed verminderde -belangstellend- vaart en toeterde vervolgens vol enthousiasme naar de uitbundige menigte. Ik denk dat als de agenten geen dienst hadden gehad ze waarschijnlijk graag hadden meegespeeld. De vriendschappelijke wedstrijd werd uiteindelijk beslist door penalty’s en de dag werd afgesloten met een paar flinke vuurpijlen en een buitenparty met reggae en merengue.

Voor ons is 2016 fantastisch begonnen. Omdat het niet goed voelde om onze geluksmomenten na een terugblik op een jaar van vreugde zomaar in de prullenbak te gooien, besloten we daarom om de briefjes van 2015 symbolisch te verbranden (element vuur/levensenthousiasme). Loslaten en het laten vervliegen van een afgesloten jaar om ruimte te maken voor nieuwe energiestromen voor de 366 onbeschreven dagen van dit schrikkeljaar.

Mocht je er nog geen hebben, doop een potje om tot Happy Jar en zie welke gedenkwaardige momenten je in een jaar creëert.

New Years1-1-8
HAPPINESS
[ hap-ee-nis ]
1. The quality or state of being happy

Een heel Gelukkig Nieuwjaar toegewenst.
Maak mooie momenten.
Make it count.
Tel je zegeningen.
Veel plezier.

PicsArt_1451959972599

Happy Jar, 3 januari 2016

Advertenties

2 gedachtes over “[ hap-ee-nis ]

 1. Erica van Pamelen zegt:

  Lieve Stephany, ik was iets aan het opzoeken op internet over de yoga en kom ineens jou blog tegen.Wat leuk. Heb vluchtig even het een en ander gelezen. Wat fijn dat het goed met jullie gaat en jullie je draai hebben gevonden. Als ik wat meer tijd heb ga ik eens uitgebreid lezen hoe het jullie vergaan is. Dikke knuffel van je voormalige yoga buurvrouw Erica. Veel liefs xx

  Like

  • terugnaarcuracao zegt:

   Wat leuk Erica! Dank voor je reactie! Mis yoga wel hoor, dat heb ik hier nog niet opgepakt. In het begin deed ik in de vroege ochtend wat oefeningen in de tuin, maar binnen no time werd ik dan helemaal lek geprikt door de muggen, dat was dus niet echt een groot succes, haha. Ik hoop dat het jullie allemaal goed gaat. Groetjes aan de rest. Veel liefs. xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s