Het geschenk van 2015

De laatste uren van dit jaar tikken weg, 2015 is bijna ten einde. Kerst is weer achter de rug en hoewel ik er vooraf best tegenop zag, kijk ik er nu toch met een goed gevoel op terug. Kerst was gezellig, relaxed en ongedwongen. Het was vooral een fijn samenzijn met de familie. Vooraf had ik voor mezelf een prioriteitenlijstje gemaakt van wat ik met kerst in ieder geval wilde doen. Naar de sterren kijken, tijd met mijn kindje doorbrengen en lekker eten. Al die 3 dingen heb ik gedaan. Op kerstavond hebben we de schoonfamilie voor het eerst kennis laten maken met gourmetten, wat een groot succes was. In de tuin op het terras hebben we op 4 platen (aangesloten op 220v) heerlijk in de buitenlucht gegeten en genoten van kerstavond. Op 1e kerstdag (een dag met veel regenbuien) hebben we de cadeautjes onder de kerstboom uitgepakt en op 2e kerstdag was er een grote kerstbrunch voor de hele familie. Ik heb heerlijk gegeten en nieuwe gerechten leren maken. Het was even omschakelen, maar kerst vieren in een strapless jurkje is eigenlijk zo vervelend nog niet.

En dan zijn we nu aan het einde van het jaar. En wat voor jaar! In januari verkochten we ons huis nadat het 8 weken te koop had gestaan. Met mijn zus naar de musical Dreamgirls. In februari begonnen we met het inpakken van de eerste dozen. In maart nam ik na 3 jaar afscheid van mijn hanenkam en twists & braids, and I embraced my natural curls again. Ook was er in maart het Mini Mouse verjaardagsfeestje van Koekie. Het verlies van 2 ooms in april. Een onverwacht weerzien met mijn vader. Vanaf april woonden we voor 3,5 maand in bij mijn schoonzus en zwager. In mei vierden we ons 5 jarig huwelijksjubileum met taart en een fotoshoot in het park. In juni konden we proosten op de positive outcome van Koekie’s zindelijkheidstraining. Het afscheidstournee van vrienden in juli. Midden in de zomer de beëindiging van onze banen. De emigratie met inboedel en al in augustus. Voor 1,5 maand inwonen bij mijn schoonouders, een nieuw huis inrichten, een minivakantie naar Aruba en de bloedmaan in september. Een nieuwe school voor Koekie in oktober. Sinterklaas uitbundig en kleurrijk, nieuwe banen en het opzetten van ons eigen bedrijf in november. Ons eerste grote bedrijfsevenement en Kerst vieren in de tropen in december.

Het is een roerig jaar geweest. Een jaar van bellen blazen en rolschaatsen, puzzels maken, kleurprenten inkleuren, karaoke, concertshows en optredens, koken en proeven, briefpost en pakketjes ontvangen, ondernemen, vallen en opstaan. Een jaar van vele thuizen en huizen, opnieuw onze draai vinden en een nieuw bestaan opbouwen. Een jaar van successen en gemis, van afscheid nemen en hereniging. Een jaar van loslaten en overnieuw beginnen.

Aan het begin van 2015 plaatsten we een Happy Jar in huis. Een glazen potje waarin we alle blessings en happy moments van het jaar verzameld hebben. Hij is vol onze Happy Jar. Morgen, op de allerlaatste dag van het jaar maken we de dichtgeplakte briefjes samen open. Alle dierbare momenten van 2015 zullen dan nog 1x de revue passeren.

Als ik terugblik op dit afgelopen jaar dan is het een jaar geweest van intensiteit. Een jaar van dankbaarheid ook. Gedurende het hele jaar, stond iedere activiteit, iedere gedachte, iedere handeling, in het teken van onze emigratie. Daarmee is onze oversteek toch wel het allergrootste moment van 2015 geweest. Een droom die in vervulling ging.

We zijn nu 4 maanden hier. Na een geweldige eerste start werden de afgelopen weken door alle omstandigheden toch wel zwaar voor mij. But being the girl that I am, houd ik moed en vertrouwen in een goede afloop van alle dingen die nu noodgedwongen on hold staan. Ik ga er wat van maken in het nieuwe jaar en ik ga nog intenser genieten van al het moois wat mijn eiland te bieden heeft.

Voor wat betreft mijn huwelijk, mijn gezin en de rest van mijn leven, zal 2015 voor altijd de boeken in gaan als een jaar om nooit, nooit meer te vergeten.

We did it. Cheers.

11880483_10153505854641145_5572008774829725692_n

Vertrek, 21 augustus 2015

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s