Van passie naar bedrijf

Een wijze raad die ik ooit van iemand kreeg, was: ‘’waarom wachten tot alle omstandigheden perfect zijn? Waarom niet alvast beginnen alsof ze dat al zijn’’. Deze les heeft mij al diverse malen geholpen in mijn leven om mijn doelen te realiseren. En dus wachtte ik ook dit keer niet tot alle omstandigheden perfect waren, maar begon ik gewoon. Ik zei tegen Chaps, ’die pannenkoeken die jij laatst bakte, die iedereen zo lekker vond, bak ze nog eens… ik denk dat ik ze ga verkopen’. En zo hadden we ineens ons eigen bedrijf. Nou niet ineens, maar wel sneller dan gepland. In een rap tempo lanceerde ik een Facebook pagina en maakten we nog diezelfde dag de naam van ons bedrijf bekend: Jahman’s Place. images4

We zijn nooit ondernemers geweest. We hebben nooit een eigen zaak gehad, nooit eerder geambieerd ook. Geen idee wat er allemaal bij komt kijken. We weten alleen dat onze kookkunsten over het algemeen goed worden ontvangen en dat we ‘’iets’’ met onze passie voor koken wilden doen. Met het bereiden van maaltijden doen we wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Er is niets fijner dan mensen te zien genieten van onze gerechten. Lekker koken met compassievolle ingrediënten die vriendelijk zijn voor onszelf en de planeet. Op dit moment maken we vers bereide takeout maaltijden die 100% plantaardig zijn. Dat betekent dat we geliefde, lokale gerechten, veganiseren.

Het oorspronkelijke concept zoals we dat een jaar geleden hebben uitgedacht laat nog even op zich wachten, maar dat vind ik eigenlijk ook niet zo erg. Ik heb er juist zin in om ons bedrijf van een kleine onderneming uit te zien groeien naar het punt dat wij uiteindelijk voor ogen hebben.

We zijn nog maar net begonnen, maar het 2e weekend al wisten vegans op het eiland ons te vinden, super cool! De vegan community is niet groot op het eiland, maar we merken wel dat, ook hier, consumenten steeds bewuster met voeding omgaan en steeds meer openstaan voor nieuwe manieren van eten en leven. Daar maken we dankbaar gebruik van. We hebben interessante gesprekken met mensen en de feedback die we ontvangen is positief. We zijn blij dat steeds meer klanten onze keuken weten te vinden. Ook krijgen we veel support van een andere vegan company hier op het eiland: The Spotted Banana. We zijn daar zo dankbaar voor! Ongelooflijk tof om zo’n warm welkom te mogen ontvangen van gevestigde ondernemers.

We zijn nog geen maand bezig of er doet zich een geweldige kans voor. Op zaterdag 5 december wordt er op het eiland een groot evenement georganiseerd op het gebied van gezonde dranken en voeding. Het is voor startende ondernemingen binnen die branche de uitgelezen kans om zich te presenteren en te profileren. We twijfelden dan ook geen moment of Jahman’s Place images4 hierbij aanwezig moet zijn. We hebben ons ingeschreven en inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Het is ongelooflijk spannend, maar het lijkt me ook heerlijk om mensen mondeling te kunnen toelichten wat we doen en wat we te bieden hebben. En wat me helemaal geweldig lijkt, is om de andere deelnemers te ontmoeten en zo een beter beeld te krijgen van wat ons eiland allemaal te bieden heeft op het gebied van gezonde en helende voeding.

Vandaag is ons bedrijf officieel geïntroduceerd op de Facebook pagina van Oasean, de organisatoren van het event. Nu gaat het echt beginnen. Ik heb er in zin. Superrrr spannend. Mijn familie in Nederland is zo ongelooflijk trots op ons, ze volgen alles op de voet. Ik hoop dat ons allereerste event een groot succes mag worden en dat het ons de mogelijkheid biedt om meer naamsbekendheid te krijgen. Jahman’s Place images4 en de missie die het uitdraagt, is de reden waarvoor we naar Curaçao kwamen.

Have-the-courage-to-follow-your-heart-and-intuition

Advertenties

2 gedachtes over “Van passie naar bedrijf

  1. Tiny zegt:

    o wat goed !!!! ben zo blij voor jullie , wat een heerlijk idee om te weten dat het zo goed gaat, ben echt blij dat jullie wensen zo voorspoedig in vervulling gaan.
    ben ontzettend trots op jullie , dikke kus..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s