We zijn er

Daar gingen we dan. Een lange vlucht van 10 uur. Koekie deed het super. We waren echt trots op haar. Eenmaal aangekomen werden we opgewacht door mijn pleegouders en oom. Al onze 14 koffers pasten maar net in de mini van, die mijn oom bij zich had. We waren moe, maar zo blij dat we aangekomen waren. Het was precies zoals ik met het had voorgesteld. De warme bries omarmde me en kuste me op mijn wangen. We waren er.

Een geweldig filmpje van ons vertrek gefilmd door mijn mattie Jay, die speciaal naar de airport kwam om ons vliegtuig te spotten.

Thuis hebben we gedoucht en gegeten en net toen we op het punt stonden om naar bed te gaan, kwam daar een karavaan van toeterende auto’s het erf oprijden. Een en al gevulde auto’s met familie en vrienden. Dit hadden we totaal niet verwacht. We waren helemaal overdonderd. Het was zo lief dat onze familie op deze manier de moeite nam om ons welkom te heten. We gingen van een soort stille triestheid naar een uitbundig welkomstgedruis. Een heel dubbel gevoel, maar het was geweldig. Er was zelfs gezorgd voor een vegan(!!!) hapje. We voelden ons door dit alles zo ontzettend welkom. Geweldig. Heel veel bochincha. Hopi bochincha (veel kabaal), maar ik had het voor geen goud willen missen.

Mijn schoonouders hebben veel dieren op het erf. Geiten, kippen, honden, vissen, ganzen, schildpadden. Op de eerste ochtend hebben we Koekie kennis laten maken met alle dieren. Ze zei: ‘Leuk mama! Boerderij!’ Ze geniet van het buiten zijn. Ze speelt in het zand, loopt op blote voeten haar opa en oma achterna. Alleen de muggen steken haar lelijk. Ze heeft er erg veel last van en we proberen zo goed mogelijk de pijn voor haar te verzachten. Maar los daarvan doet ons kindje het geweldig en past ze zich, ondanks de hitte, goed aan.

We zijn nu 5 dagen op het eiland. Het is heerlijk om weer terug te zijn. Vooral de ochtenden zijn een verademing. Heerlijk die ochtendbries. De fluitende trupials. Ik neem diep adem en geniet van het ontwaken. Ondanks dat we nog geen week op het eiland zijn, hebben we voor mijn gevoel al best veel geregeld. We zijn op huizenjacht geweest, we hebben ons ingeschreven op het stadhuis (we hebben nu beiden een sedula/identiteitskaart!!), tussendoor doen we boodschappen en koken we (hier wordt ’s middags warm gegeten), we hebben gezorgd dat we telefonisch bereikbaar zijn en inklaringsdocumenten voor onze container aangevraagd. We zijn alleen maar op en neer aan het rijden om praktische zaken te regelen. Om die reden ben ik ook (nog) niet in een vakantiemodus, omdat ik echt vertrokken en geland ben met een mindset van eerst een aantal zaken regelen en dan tijd voor ontspanning. We hebben de auto van mijn pleegvader te leen, dus we kunnen van A naar B. Veel op en neer, afspraak hier, afspraak daar. Maar ik vind het niet erg. Ik geniet van ieder moment. De familie is samen, er is luidruchtigheid, gelach, eten (er wordt heel veel rekening met ons gehouden, super tof). Langzaam aan ”landen” we steeds meer.

Ondertussen app ik ook met mijn familie en vrienden en probeer ik hen tussen de bedrijven door zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We hebben alle drie nog steeds een klein beetje last van jetlag. Om 4.30 uur ‘s ochtends (Antilliaanse tijd) ben ik klaarwakker. Tijdsverschil van 6 uur. Maar langzaamaan gaat dat steeds beter. Ik geniet, ik geniet. We hebben het op het moment een beetje druk met van alles omdat we zo snel mogelijk een eigen plek willen voordat de inboedel de haven wordt uitgereden, maar zodra dat achter de rug is, denk ik dat het Grote Genieten echt kan beginnen.

Trupial. (foto va internet)

Trupial (foto van internet)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s