Tussen geluk en nostalgie

Gisteren hadden wij een feestje. Een héél groot feestje en Marc Anthony was onze gastheer. Wat een heerlijkheid. Dansen tot de nacht valt. Voor mij is er niets heerlijkers dan de nacht wegdansen met mijn geliefde dus vanzelfsprekend moesten we hierbij aanwezig zijn, dat stond vast. We wilden onze tijd in Nederland swingend afsluiten te midden van een grote groep Marc Anthony liefhebbers en de allergrootste Marc Anthony fan die ik ken is mijn eigen schoonzus. Uiteraard was zij gisteren ook van de partij. Heel bijzonder om dat samen te kunnen delen.

Vooraankondiging concert

Vooraankondiging concert

Twaalf jaar geleden leerde ik mijn schoonzus kennen tijdens een gebarentaal cursus voor doven en slechthorenden. Als enige 2 Antillianen in de groep hadden wij vanaf het begin vrijwel direct een klik. Na de les bracht ze me vaak terug naar huis en in de auto stond het volume dan ook snoeihard op de salsaklanken van haar grote idool. Ik dacht dan alleen maar: ‘Oké…’, maar ik vond het gelijkertijd geweldig om te zien hoe ze zo kon opgaan in zijn muziek. Ook bij haar thuis, zo ontdekte ik later, stond zijn muziek regelmatig op.

Persoonlijk heb ik niet zoveel met hem, maar in de loop van de jaren ben ik zijn muziek steeds meer gaan waarderen. Mijn moeder was altijd al een grote fan van hem, dus kregen we thuis al veel van zijn muziek mee. Maar met name onder invloed van de bevlogenheid van mijn schoonzus kreeg zijn muziek voor mij meer symbolische waarde. Er groeiden herinneringen op zijn songs. Liedjes van hem associeer ik dan ook direct met de beginperiode van onze vriendschap (2003). Ik denk dan aan hoe zij op een doodgewone avond de cursusruimte binnenliep en hoe door haar komst mijn leven uiteindelijk een hele andere wending kreeg. Een paar jaar verder in onze vriendschap werd ik namelijk op haar verjaardag aan haar broer voorgesteld die naar Nederland was overgekomen, waarmee mijn lotsbestemming werd bezegeld.

Gisteren was één groot feest. Een salsaparty van formaat en het maakte me blij en gelukkig dat ik dansend mijn leven in Nederland kon afsluiten op de klanken waarmee dit proces en deze beslissing ooit is ontstaan en groeide. Om mijn schoonzus samen met haar jongste broer te zien swingen, beiden volledig opgaand in de muziek tot hun voeten niet meer kunnen, maakt mij intens gelukkig. Dan voelt alles wat goed is zo compleet en voorbestemd. Het voelt alsof ik precies ben waar ik moet zijn en dat altijd ben geweest. Ik kon me geen betere (muzikale) afsluiting van deze periode wensen, het was een grandioos feest. Zijn muziek is voor altijd aan onze vriendschap verbonden. Samen met mijn schoonzus naar zijn concert gaan aan het einde van ons verblijf hier in Nederland voelt alsof de cirkel weer rond is. Qua timing kon het in ieder geval niet beter. Het was fantastisch om te zien hoe the man himself zijn hits ten gehore bracht onder luid gejuich van zijn vele fans, waaronder mijn schoonzus. Ze kan zo heerlijk vanuit haar tenen meezingen, op grootse wijze. Ze zingt uit volle borst mee, nog harder dan Marc Anthony zelf en ze beleeft de lyrics alsof ze ze zelf geschreven heeft. Een genot om naar te kijken.

Marc Anthony, Ahoy Rotterdam, 18 juli 2015

Marc Anthony, Ahoy Rotterdam, 18 juli 2015

Mijn eigen ultieme favoriete track van Marc Anthony is: Tu Amor Me Hace Bien (Jouw Liefde Doet Me Goed). Een fantastisch nummer, supergoed in elkaar gezet. Een geweldige ervaring om hem dit live te mogen horen zingen. Dit lied betekent zoveel voor mij. De tekst vertaal ik als een viering van betovering en hunkering. In de ban en verrukt zijn over iemand. Voor mij symboliseert dit lied de start van de vriendschap tussen mij en mijn schoonzus en alles wat daarna kwam. Ik denk automatisch aan het moment waarop mijn nieuwe leven begon. Het beslaat een enorme periode, het einde van een tijdperk en de transformatie naar een ander leven. En het maakt niet uit hoe vaak ik dit lied hoor, nog altijd kan het golven van vlinders in mijn buik aanwakkeren, in verheuging op de toekomst. Met vertrouwen in mijn hart begin ik aan dit nieuwe hoofdstuk.

Jouw liefde doet me goed. Wat een prachtige ode.

Advertenties

2 gedachtes over “Tussen geluk en nostalgie

  1. I. Da Costa Gomez zegt:

    Steph, jij kan zo mooi vertellen. Ik blijf geboeid vanaf het begin tot het einde. Leuk dit van Marc Anthony. Ja, ik ben ook dol op zijn liederen. Als ik ze hoor, is het net alsof hij ze speciaal voor mij geschreven heeft. Nou geniet van jullie laatste weken in Ned. Je houdt me op de hoogte.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s